Дарителска кампания за местната болница 2020г

Над 50 000 лева събра кампанията на Община Враца  и Обществен дарителски фонд за Враца в подкрепа на болниците на Враца през пролетта на 2020г

Даряване на ледена пързалка на Община Враца

Първоначално Общината ползва пързалката под наем. Учредителите на фонда преценяват, че горе-долу с три наема съоръжението може да се купи (130 000 лв. била цената при годишен наем от 40 000 лв.). През 2019г фондът се уговаря с фирмата, която предоставя ледената пързалка, да доплатят остатъка от цялата стойност на пързалката. Събират дарения от местния бизнес – 32 000 лв., още 50 000 лв. са средствата от „Америка за България“. Така заедно с платения от Общината наем, сумата е събрана.

Къщички за книги

В продължение на 6 месеца представителите на обществеността, бизнеса и гражданите на Враца се обединиха от мисията да се обособят зони за четене във всяко училище от общината. И така през май 2019г вече има 18 нови къщички за размяна на книги, разположени във врачанските училища, филиала на Великотърновския университет и училището към Затвора. Скъпи ученици, тази къщичката е първата стъпка към голямото приключение, което Ви очаква когато „се срещате” с писаното слово”, каза при откриването Ирина Иванова от Управителния съвет на ОДФ за Враца. В рамките на три дни се проведоха и първите събития в обособените зони. Учениците се срещнаха с трима от най-популярните български имена, свързани с издаването на литература за деца и младежи и обединени от мисията за насърчаване на четенето сред подрастващите – Мая Бочева – илюстратор, Радостина Николова – детски писател и Вал Стоева – редактор на сайта „Детски книги”.